Šťavnatá jablková bábovka

24.09.2018
Jablbková bábovka
Jablbková bábovka

Jeseň je neodmysliteľne sezónou jablkových koláčov, preto koláčik, ktorý som si pre vás pripravila je trošku netradičné spojenie bábovky a jabĺčok. Bábovka je vďaka jablkovému pyré maximálne šťavnatá a navyše ostatné použité ingrediencie z nej robia výborný zdravý koláčik. Príprava je nenáročná a zvládne ju aj úplný začiatočník. 

Potrebujeme

cca 5 stredne veľkých jabĺk
3 šálky ovsených vločiek 
3 lyžice medu
cottage cheese
lyžička sódy bikarbóny (prípadne celý kypriaci prášok)
2 lyžice kokosového oleja 
3 vajcia 
2 lyžice kakaa 
jablkové chipsy (hrozienka) 
horká čokoláda 

Postup

Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku. Jablká ošúpeme, očistíme a rozmixujeme spolu s cottage cheese na pyré. Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme med a vyšľaháme do penista. K zmesi prisypeme ovsené vločky, pyré, kokosový olej, sódu bikarbónu (kypriaci prášok) a premiešame. Z bielkov vyľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame ku zvyšku zmesi. Vzniknuté cesto rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme nakrájané jablkové chipsy (prípadne hrozienka), druhú zmes dochutíme kakaom a nasekanou horkou čokoládou. Vymastíme a vysypeme bábovkovú formu a obe cestá do nej nastriedačku nalejeme tak, aby sme vytvorili mramorovaný vzor. Pečieme vo vyhriatej trúbe pri 180 stupňoch, cca hodinu. 

Ďalšie články

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky